Reactivació Badalona

Qui som?

L’aliat de les empreses a Badalona

Som una societat mercantil pública fundada el 1986 que té com accionista únic l’Ajuntament de Badalona i presta serveis en l’àmbit de la promoció econòmica i el desenvolupament social laboral i tecnològic de Badalona, tot adaptant-se als nous temps amb un servei de qualitat per a les empreses locals i les necessitats de cada moment.

La seu física, ubicada al BCIN (Badalona Centre Internacional de Negocis), edifici construït el 1995, constitueix un equipament únic a la ciutat i un viver de referència per a empreses, negocis i idees de tota mena de sectors.

qui som?

La nostra seu: el BCIN

El BCIN és un equipament al servei de les empreses. Està constituït com a centre de convencions, centre d’empreses i també, la seu de les principals institucions de promoció econòmica de la ciutat, a banda de Reactivació Badalona: la Delegació a Badalona de la Cambra de Comerç de Barcelona i PIMEC-Federació Empresarial de Badalona i excel·lentment comunicat.

 

Què és reactivació Badalona

Localització

El BCIN està situat en un lloc privilegiat, dalt d’un turó que forma una balconada sobre el mar i amb una gran panoràmica sobre la costa i la Serra de Marina. De concepció moderna i avantguardista, destaca per la seva lluminositat, la disposició de grans espais i les comunicacions excel·lents de què gaudeix tant en transport públic com privat, amb aparcament gratuït i excel·lentment comunicat.

Edifici sostenible

La sostenibilitat és clau en tota l’activitat de Reactivació Badalona. Com a mesura d’estalvi energètic, l’edifici del BCIN és cobert per una instal·lació fotovoltaica que ens permet generar la nostra pròpia energia i potenciar l’autoconsum. Paral·lelament, comptem amb una estació de càrrega de vehicles elèctrics de 22 kW, contribuint a la sostenibilitat, també, de la comunicació de les nostres instal·lacions.

Lloguer d’espais

Reactivació Badalona ofereix lloguer d’espais i sales del BCIN per a esdeveniments a disposició d’empreses o organitzacions ideals per qualsevol mena d’esdeveniment, trobada o reunió.

Badalona, ciutat comercial i industrial

Badalona posseeix un passat com a ciutat industrial de referència. La façana litoral va ser la zona d’instal·lació d’aquestes fàbriques des de mitjan segle XIX. Amb l’arribada del ferrocarril a la ciutat s’hi van instal·lar indústries dels sectors energètic, químic o tèxtil. Durant el segle XX, aquesta indústria primera es va anar transformant, fins la consolidació final dels polígons industrials i l’activitat logística cap a finals de segle. Aquest desenvolupament econòmic va anar acompanyat d’un creixement demogràfic de la ciutat ràpid, que en consolidava el sector terciari, amb el comerç com a activitat destacada.

Mitjançant Reactivació Badalona potenciem iniciatives, idees i projectes generadors de riquesa i ocupació que afavoreixen el teixit socioeconòmic de Badalona, la seva competitivitat, la innovació tecnològica, el desenvolupament de noves activitats o la sostenibilitat ambiental.

Tot plegat, impulsem la política econòmica i el desenvolupament local per tal de promoure la millora de la qualitat de vida de la ciutadania de Badalona a través del foment de l’ocupació, l’impuls de l’emprenedoria i el suport a les empreses, responent a les diferents necessitats de les persones en el seu territori i des de la perspectiva de l’economia plural, que inclou l’Economia Social i Solidària.

Tot això ens fa un ens únic al costat de les empreses de Badalona.

Els nostres valors

 Promoure el desenvolupament d’un model just de creació, manteniment i repartiment de l’ocupació, que apoderi a la ciutadania, incorpori la perspectiva de gènere i de diversitat en tots els àmbits organitzatius i de forma transversal i afavoreixi el reequilibri entre territoris.

Impulsar internament i externament la cooperació i la professionalitat de les persones treballadores a través de la millora contínua, avançant cap a l’excel·lència de les seves competències i del desenvolupament del seu talent, tot fomentant formes de treball en equip, col·laboratives, transversals i participatives que afavoreixin el benestar laboral i de la ciutadania.

Potenciar un model d’Economia Social i Solidària, on la pluralitat de sectors socials, l’emprenedoria col·lectiva i la innovació social, generin un desenvolupament econòmic més just, present en tots i cadascun dels territoris.

Impulsar uns serveis públics que avancin cap a una major coordinació de l’ecosistema públic, privat i comunitari on les bones pràctiques, la transparència, l’ètica professional i personal i la virtut pública, com a concreció pràctica d’uns determinats valors, siguin les bases que consolidin el bon govern i l’orientació a la ciutadania.

La nostra missió

Creiem en la capacitat de Badalona com a ciutat emprenedora i d’activitat econòmica, i, per tant, ens posem al costat de les empreses i organitzacions del territori per tal d’oferir-los recursos, espais i suport en tot allò que necessiten al llarg del seu recorregut: naixement, creixement i expansió.

Actualment, Badalona és una ciutat amb una especialització àmplia en el sector terciari, i més concretament, en l’àmbit biotecnològic, biomèdic i de ciències de la salut. Com a exemple, el campus Can Ruti funciona com un eix de recerca de medicina d’abast internacional amb pràctiques consolidades i de trajectòria com la salut digital, els dispositius mèdics, la salut mental o la poblacional. Aquest sector representa, doncs, un ventall de possibilitats per al futur del creixement econòmic de Badalona. Els quatre ecosistemes empresarials de la ciutat es complementen, doncs, amb el sector mediàtic, audiovisual i digital, el de les manufactures avançades i la sostenibilitat; aquests dos últims, transversals en tota l’activitat econòmica local.

També potenciem la instal·lació d’empreses consolidades i esdeveniments empresarials i de tots els sectors a Badalona, atenent la situació estratègica i bones comunicacions de què gaudim.